342 de absenți la Simularea Evaluării Națională. Proba de la limba și literatura română nu i-a scos din casă pe elevii din Olt

0
79

Elevii de clasa a VIII-a au susținut în această săptămână Simularea Evaluării Naționale la limba și literatura română și la matematică. Verificarea stadiului de pregătire pentru acest examen important a început cu proba scrisă la limba și literatura română. În Olt, au lipsit 342 de candidați, care vor absolvi în acest an studiile gimnaziale.

În județul Olt, simularea are loc în 42 centre de examen, cu centru de evaluare la Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, s-au înscris din județ 3.236 de candidați. Proba de astăzi a înregistrat 342 de absenți la prima probă, respectiv la limba română.

Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog, decât în baza unei cereri scrise, depuse de cei interesați. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, în perspectiva examenelor din vara acestui an.
Lucrările vor fi evaluate digitalizat.

Lasă un comentariu