Sari la conținut
Home » Știri » AUR și PSD la cuțite. PSD: „Nu primim violatori!”

AUR și PSD la cuțite. PSD: „Nu primim violatori!”

sursă foto: facebook AUR Dolj

Adepții și simpatizanții partidului Alianța pentru Unirea României (AUR) au organizat proteste la sediile PSD, din Craiova, miercuri după-amiaza, exprimându-și dezacordul față de intenția coaliției PSD-PNL de a uni alegerile locale cu cele europarlamentare.

Reprezentanții AUR au vizat sediile organizațiilor județene ale PSD și PNL. În Craiova, marșul a traversat străzile Obedeanu, Constantin Lecca, Iancu Jianu, Nicolae Titulescu, Unirii, A.I. Cuza, Panait Moșoiu, Lipscani, Unirii și Kogălniceanu, încheindu-se în fața sediului „oficial” al PSD Dolj.

Protestatanții au scandat:   ”Jos PSD”, ”Ciolacu, pui de dictator”, „Vrem dreptate, nu comasate”, „Vrem alegeri libere”.

sursă foto: facebook AUR Dolj

Viceprimarul Craiovei, Răzvan Diaconu, inițial susținut de PSD-iști, s-a alăturat protestatarilor AUR. El a fost numit în funcție de Olguța Vasilescu și a fost consilier PNL înainte să se propună singur pentru funcție, fiind votat de consilierii PSD și PER. Diaconu a fost surprins în prezența liderului George Simion, alimentând zvonuri că ar putea fi propunerea acestuia pentru postul de primar al Craiovei.

Când au ajuns la vechiul sediu PSD, considerat de AUR „oficial”, membrii AUR au aprins lumânări la intrare, pe trotuar. Liderul doljean, Ringo Dămureanu, a solicitat un minut de reculegere în memoria democrației, pe care a susținut că PSD și Ciolacu încearcă să o distrugă. În acest loc, reprezentantul AUR a ținut un discurs despre motivul protestului, afirmând că PSD și Marcel Ciolacu încearcă să reducă opoziția la tăcere.

„Luați de val, auriștii au și uitat că social-democrații au organizația la altă adresă și au băutut la uși închise. Când s-au dezmeticit și au găsit ușa corectă, nici măcar nu au reușit să ajungă la ea din cauza cordonului de social-democrați care le-au oferit acestora o lecție de organizare în caz de urgență. Așa că cei aproximativ 50 de membri AUR au fost nevoiți să facă un pic de cale întoarsă spre locuințele lor când au citit mesajele cu care i-au așteptat pesediștii miercuri după-amiază” ,a relatat Oltenia TV.

Adepții AUR susțin că au ales intenționat să picheteze sediul din Kogălniceanu, indicând că au evitat un contact direct cu social-democrații, ceea ce consideră a fi o manifestare de “maturitate și echilibru”. Cu toate acestea, în locul actual de desfășurare, membrii PSD i-au așteptat pregătiți pentru o contraofensivă.

„Sediile operaționale ale acestora au fost păzite mai ceva ca în vreme de război, cu o desfășurare impresionantă de forțe de represiune polițienești și jandarmi, semn că PSD-iștii se tem de popor. Membrii AUR, dovedind maturitate și echilibru, nu s-au deplasat nici către actualul sediu de lucru al PSD Dolj, din cartierul craiovean Rovine, și nici măcar către cel, mult mai central, al europarlamentarului Claudiu Manda, soțul actualei primărițe a Craiovei, Olguța Vasilescu. Ei au mers la cel oficial din Kogălniceanu, vecin cu sediul PNL Dolj, chiar dacă în prezent imobilul se află în renovare” , conform pagina de Facebook a AUR Dolj.

Membrii social-democrați, inclusiv figuri notorii din județ și localitate, au apărat sediul, ținându-i la distanță pe adepții AUR cu mesaje precum: “Nu primim bătăuși”, “Nu primim violatori”, „Zero lege, doar violuri”.

sursă foto: Oltenia TV

sursă foto: Oltenia TV

Lasă un comentariu

Numele Paginii Tale