Calendarul simulării evaluării naționale 2024

0
55


Luni, 5 februarie, încep simulările pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a 2024.

SURSA FOTO: FACEBOOK – MINISTERUL EDUCAȚIEI

Câteva informații utile:

👉 Probele încep la ora 9:00.

👉 Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

👉 Timpul alocat pentru elaborarea unei lucrări scrise este de două ore, începând de la distribuirea subiectelor fiecărui elev.

👉 Subiectele sunt distribuite sub forma unei broșuri tipărite față-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este necesar.

Important:

👉 Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

👉 Rezultatele obținute la simulare nu se consemnează în catalog. Cu toate acestea, în situații excepționale, înregistrarea notelor în catalog poate fi realizată pe baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Evaluarea națională reprezintă un moment de cotitură pentru absolvenții clasei a VIII-a, punându-i în fața unor teste standardizate la limbă și literatură română, matematică și științe ale naturii. Rezultatele acestor probe nu doar reflectă performanțele individuale, ci au și o influență semnificativă asupra direcției pe care fiecare elev o va urma în educație. Cu o importanță majoră în luarea deciziilor referitoare la traseul academic viitor, evaluarea națională aduce în prim-plan competențele acumulate în ciclul gimnazial, orientând astfel drumul educațional al fiecărui elev.

Lasă un comentariu