Craioveancă înșelată de „iubitul”-femeie. A trăit șapte ani în minciună

0
65

O femeie din Craiova, în vârstă de 58 de ani, a trăit timp de șapte ani în minciună. A avut o relație on-line, cu un așa-zis „bărbat”, care de fapt s-a dovedit a fi femeie. Din noiembrie 2016 și până în decembrie 2023, craioveanca a trimis bani „iubitului”, care propriu-zis nu există. Toată relația s-a construit printr-un schimb de mail-uri.

Inculpata, craioveancă și ea, are acum 38 de ani și a agonisit, de-a lungul timpului, de la iubita „sponsor” nu mai puțin de 242.000 de lei și 17.000 de euro, în aproximativ 100 de tranșe. Toate astea s-au întâmplat sub diverse pretexte, inclusiv promisiunea unui posibil mariaj și a planificării unei călătorii în Statele Unite ale Americii.

 În ianuarie, anul acesta, victima s-a deplasat la poliție și a depus mărturie împotriva femeii care a mințit-o. Ieri dimineață, doljeanca în vârstă de 38 de ani, s-a trezit cu poliția, nu doar la ușa casei, ci și a locului de muncă. Oamenii legii s-au prezentat și la cele două proprietăți pe care le are suspecta pentru a le percheziționa.

„Activităţile au avut loc în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace de probă. În fapt, o femeie de 38 de ani, din municipiul Craiova, este bănuită că ar fi indus şi menţinut în eroare o femeie de 58 de ani, tot din municipiul Craiova, în scopul obţinerii de la aceasta de foloase patrimoniale injuste. În perioada noiembrie 2016-decembrie 2023, femeia de 38 de ani şi-ar fi creat o identitate fictivă, respectiv bărbat, cetăţean român stabilit în străinătate, iar, prin intermediul mesageriei electronice, a abordat-o pe persoana vătămată câştigându-i încrederea. Pe parcursul acestei perioade, femeia, folosindu-se de diverse pretexte, inclusiv promisiunea de căsătorie, ar fi determinat-o pe persoana vătămată să-i transfere diverse sume de bani, în total 242.000 de lei şi 17.000 de euro, aceasta efectuând 101 transferuri bancare”, au declarat reprezentanții IPJ, în această dimineață.

Femeia a fost audiată și reținută pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune (101 acte materiale). Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți al Judecătoriei Craiova a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un comentariu