Decizie drastică pentru Istvan Kovacs! UEFA a dat verdictul în privința sa

0
310
Decizie drastică pentru Istvan Kovacs
Sursa foto: FRF
Decizie drastică pentru Istvan Kovacs
SURSA FOTO: www.frf.tv

Forumul European a luat o decizie drastică în ceea ce îl privește pe cel mai renumit arbitru român la ora actuală. Hotărârea luată de UEFA nu i-a priit deloc bine lui Istvan Kovacs, deoarece arbitru nu va încasa o sumă importantă de bani.

Arbitrul a intrat în atenția media, dar și a mai multor persoane, după episodul care a avut loc în meciul dintre Turcia și Cehia unde Istvan Kovacs a depășit recordul de cartonașe oferite într-un singur meci.

Decizie drastică pentru Istvan Kovacs! UEFA a dat verdictul în privința sa

Renumitul arbitru român Istvan Kovac nu va arbitra în optimile de finală, de la EURO 2024. UEFA nu i-a atribuit arbitrului niciun meci, iar în optimi vom vedea dor naționala României, nu și brigada de arbitirii. Totuși, chiar dacă brigada românească nu va arbitra în această fază eliminatorie, nu este exclus să fie delegată la un meci din următoarele faze eliminatorii.

În cazul în care i s-ar fi atribuit vreun meci arbitrului, acesta ar fi primit circa 10 mii de euro, iar asistenții săi câte 5 mii de euro.

Căpitanul Cehiei l-a atacat pe Istvan Kovacs

Mai mulți jucători din lotul cehilor au fost nemulțumiți de maniera în care românul a arbitrat. Căpitanul Cehiei a fost puțin mai vocal ca restul jucătorilor, oferind un interviu în presa din Cehia. În cadrul interviului, Thomas Soucek l-a numit îngâmfat pe arbitrul român și spune despre acesta că ar fi vrut să acapareze toată atenția asupra sa.

„Este un lucru grozav că arbitrii vorbesc doar cu căpitanii. Dar am avut o discuție cu căpitanul Turciei, la final, și am convenit că acest arbitru a fost atât de îngâmfat încât nici nu a vrut să discute cu căpitanii. El a vrut să fie omul meciului, ceea ce e regretabil.

Este păcat, dar nu este vorba doar de asta. Nu am rezolvat bine situațiile la ambele goluri și acolo se decid jocurile.

(Reporter: În Premier League probabil ești obișnuit cu alte arbitraje…) Am fost surprins să văd cât de diferite au fost toate deciziile luate în acest meci. De fiecare dată când turcii cădeau la pământ era fault… e clar când văd că se fluieră totul. Am auzit că golul lui Kuchta trebuia validat. Poate cineva va crede că ne căutăm scuze, dar sunt momente care afectează întregul meci”, a declarat Thomas Soucek, confrorm celor de la Isport.cz

Lasă un comentariu