Disneyland la Spitalul Clinic Județean de Urgență Nr. 1 Craiova

0
116

sursă imagine: CraiovaForum

Asociația „Dincolo de Azi” a implementat programe de animație pentru copiii internați la secția de oncopediatrie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Nr. 1 Craiova. Prima întâlnire a copiilor cu unul din cele mai cunoscute personaje Disney, Minnie, a avut loc în urmă cu o lună și continuă săptămânal de atunci. Prichindeii au rămas surprinși, văzând cine le bate la ușă, după cum au declarat părinții acestora.

Georgiana Băiașu, președinta Asociației „Dincolo de Azi” este iubită de toți copiii aflați sub tratament oncologic la Spitalul Județean. Pe lângă vizitele pe care aceasta le face la oncopediatrie, a organizat și astfel de întâlniri, care să anime puțin dispoziția celor mici.

Copiii s-au bucurat nu numai de prezența lui Minnie, a Annei (nr. Frozen), a Albei ca Zăpada sau a Prințesei Unicorn, ci și de joculețele pregătite, care au fost diverse: de la deslușirea puzzle-lor până la jocuri, care să îi ajute pe copii în învățarea și distingerea culorilor. Cireașa de pe tort au fost pictura pe față și modelajul din baloane.

Părinții au fost încântați de această inițiativă, bucuria micuților fiind cea mai importantă. Faptul că vine cineva din exterior să se joace cu ei, având în vedere că atmosfera din spital este destul de apăsătoare este un lucru bun, care le mai alină din durere, după cum declară aceștia.

„Ia uite, mami, a venit Minnie să vă jucați împreună! Să știți că v-a așteptat și ieri, nu știa că apăreți astăzi. Lui Yannis îi plăcea mult să se joace, să alerge, dar de când suntem aici, s-a plictisit îngrozitor. Tratamentul este și el greu, iar asta îl răpune la pat de multe ori.”, a spus mama lui Yannis.

Cadrele medicale ale spitalului sunt și ele cooperante și văd această acțiune ca fiind pozitivă și benefică pentru copii. Mai mult, acestea transmit conducerii Asociației că primele impresii ale copiilor au fost încărcate de emoție.

„M-a sunat azi-dimineață Doamna Doctor, care a intrat de gardă și mi-a zis că nici măcar nu s-au spălat pe față de pictură (nr. copiii). Se pare că bucuria e mare, iar cu pași mici, putem face minuni!”, a adăugat Georgiana Băiașu.

Asistentele medicale consideră noile programe implementate în Spital mai mult decât benefice pentru copii și să spun că, deși au mai fost organizate activități pentru a-i destinde pe cei mici, această acțiune este cu adevărat despre ei.

„Au fost și alte activități desfășurate pentru copii, într-adevăr, dar ceea ce se întâmplă acum e mult mai aproape de ei. Acestora le place, fiindcă sunt sătui de stat la perfuzii. Nu au vrut să se spele pe față la cât de fericiți i-a făcut pictura pe care le-a făcut-o Minnie. Inclusiv părinții sunt încântați”, a declarat Ileana Brăcău, asistentă medical la secția de oncopediatrie, Spitalul Nr.1.

Animatorii care îi vizitează pe cei mici sunt voluntari, iar faptul că micuții se bucură real și sincer este cea mai mare recompensă pe care ar putea-o primi, după cum susțin aceștia. Emoțiile sunt la cote maxime, iar încărcătura sufletească este și ea nelipsită.

„Activitatea cu copiii internați la oncopediatrie este una frumoasă și copleșitoare. Am ales să fac asta în calitate de voluntar, deoarece, având în vedere situația prin care trec, faptul că pot aduce un zâmbet pe buze, chiar și pentru câteva minute și că le pot lua gândul de la tratamente și alte proceduri mă face foarte fericită. Pentru mine, asta este cea mai mare răsplată”, a conchis Iuliana Ivașcu, animator voluntar.

Întreaga activitate este realizată cu sprijinul Evenimente Ideale, Craiova.

Lasă un comentariu