Droguri vândute unor minori din Brașov

0
79

Cinci persoane, suspectate că ar fi vândut droguri unor persoane din județul Brașov, inclusiv unor minori, au fost reținute în baza unor mandate emise de Tribunalul Brașov.

DIICOT a transmis joi, printr-un comunicat, că procurorii brașoveni au hotărât arestarea a cinci inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Organele de poliție au efectuat 12 percheziții domiciliare, în urma cărora au identificat și confiscat cantități de droguri.

„Din actele de urmărire penală a rezultat că inculpaţii au deţinut şi comercializat, în mod repetat, cu sume între 60 şi 900 lei, cantităţi de droguri de risc (canabis), de mare risc (cocaină, speed şi ecstasy) şi substanţe cu efecte psihoactive către consumatori, inclusiv minori, din judeţul Braşov. În urma celor 12 percheziţii domiciliare efectuate (în dosar – n.r.) au fost identificate şi ridicate cantităţi de droguri (canabis, MDMA, ciuperci cu efect halucinogen), mai multe grindere, cântare electronice de precizie, obiecte purtătoare de urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă”, a transmis DIICOT în comunicat.

Cei cinci indivizi au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți, din cadrul Tribunalului Brașov, care a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de susținerea polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, iar activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale, din cadrul Poliției Române.

Lasă un comentariu