Florinel Coman, vis îndrăzneț pentru România la EURO: „Putem repeta performanța de la U21!”

0
115
Florinel Coman, vis îndrăzneț pentru România la EURO
SURSĂ FOTO: FRF

Fotbalistul momentului din SuperLigă, Florinel Coman, a declarat în cadrul unei conferințe de presă din Germania, că performanța obținută cu selecționata de tineret, respectiv atingerea semifinalelor la EURO U21 din 2019, poate fi repetată și la echipa naționala, de el și de către colegii săi.

„Performanța de la U21 din 2019 o putem repeta şi la prima reprezentativă…ne-am câştigat dreptul de a visa şi de a ne gândi să ajungem cât mai departe. Şi atunci am jucat tot cu echipe mai bine cotate, cu jucători care evoluau la cluburi mari. Dar până la urmă tot unitatea grupului şi-a spus cuvântul şi acolo”, a spus Coman.

Atacantul celor de la FCSB susține că Belgia, următoarea adversară a României la EURO 2024, este o echipă cu adevărat puternică, însă consideră că unitatea grupului de la naționala României este mai presus de orice.

„Belgia e o echipă foarte puternică, am văzut ce jucători au, ce calitate, însă la noi unitatea este mai presus de orice. Avem jucători care pot câştiga meciul printr-o execuţie şi jucători care pot alerga şi se pot sacrifica pentru această ţară 90 de minute. Nu e important cine marchează, e important ca România să facă o figură foarte frumoasă şi să iasă din grupe. Ne-am câştigat dreptul de a crede în noi. Mai sunt două zile până la un meci în care o victorie ne poate duce mai departe. Toţi ne gândim doar la a face totul pentru ca România să iasă învingătoare”, a explicat fotbalistul.

Florinel Coman, vis îndrăzneț pentru România la EURO

Mai mult, golgheterul României a spus cât de emoționant este să ai parte de susținerea atâtor români și cum sentimentul că zeci de mii de oameni cântă alături de tine, este unul greu de explicat sau imaginat.

„Când vezi 70.000 de oameni care cântă imnul este ceva de nedescris. Mă bucur că suporterii au venit în număr mare şi că au crezut în noi, deşi veneam după două amicale nu foarte bune. Ne-au încercat şi pe noi lacrimile la final pentru că am văzut suporteri care plângeau de bucurie. E un sentiment unic, sperăm să îi vedem aşa şi după următorul meci”, a adăugat Florinel Coman.

Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22:00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).

Lasă un comentariu