Furtuna Renata a lăsat pagube în urmă ei

0
102

România a fost lovită de furtuna Renata, ieri, care a adus ploi torentiale, vânturi puternice, temperaturi scăzute și grindină de dimensiunea unui ou. Aceasta a lăsat pagube majore în urma ei.

În București, codul roșu de vreme severă a provocat prăbușirea a peste 100 de copaci și avarierea a aproape 100 de mașini, necesitând peste 500 de intervenții ale pompierilor

Ne îndreptăm spre o comună din Dolj, numită Sadova, acolo unde localnicii au avut o mare surpriză după încetarea fenomenului meteorologic.

,,Furtuna ce a trecut ne-a afectat groaznic, a distrus câmpurile, ne-a stagnat plantele și ne-a rupt fructele deja crescute in vrejuri”, declară un localnic al comunei Sadova

120.000 de lei investiți

,,Investiția noastră a ajuns la aproximativ 120.000 de lei, fara a mai pune munca mea si a familiei la socoteală. Sper că românii vor realiza că trebuie să ajutăm micii agricultori și să nu mai exportăm fructe si legume”, spune Pavel Leonard, locuitor al comunei.

Așadar, localnicii s-au ales cu mari pagube, mai ales materiale din pricina furtunii. Aceștia speră ca până la sfârșitul acestei luni, când v-a avea loc recoltarea totul să revină la normal.

Lasă un comentariu