IQ Digital Summit a ajuns la Craiova. Oltenii, față în față cu oameni de referință din lumea tehnologiei

0
322

Craiova a găzduit, la Teatrul Național „Marin Sorescu”, primul IQ DIGITAL Summit din sudul țării, marcând totodată și primul mare eveniment tech organizat în această regiune.Evenimentul a fost onorat de prezența lui David JD PHILLIPS, cunoscut și sub numele de Mr. Death by PowerPoint, care a împărtășit din vasta sa experiență de peste două decenii în arta vorbirii în public, prezentând tehnici ce i-au adunat zeci de milioane de vizualizări pe TEDx și videoclipuri virale.

Traseul său către succes este fascinant: a debutat în rolul de tehnician de suport la Microsoft și, la începutul incursiunii sale în lumea antreprenorială, lucrurile nu au mers conform așteptărilor. A experimentat trădarea chiar din partea colegului său de afaceri. A ajuns într-o depresie profundă, dar „tot răul spre bine”, căci asta l-a ajutat să scrie o carte, care a ajuns mai apoi best-seller.

Un moment decisiv în cariera sa a fost speech-ul pe care l-a susținut în cadrul unui eveniment TEDx în 2015. De acolo, David JP PHILLIPS a dezvoltat un profil impresionant ca autoritate în domeniul public speaking-ului și în storytelling.

„Scopul meu este să le dau oamenilor șansa de a fi comunicatori mai buni. Cred că asta chiar îi schimbă pe oameni, pe fiecare în parte”, spune David. Tototdată, în cadrul discursului pe care l-a susținut în fața unei săli pline de oameni, a dat un sfat tuturor pentru a-și începe ziua într-un mod optimist: „Dimineața, când te trezești, zâmbește! Nu trebuie, dar fă-o!”.

IQ Digital Summit a ajuns la Craiova

Pe scenă au mai urcat și Ilie Pană, un antreprenor craiovean, devenit cunoscut în toată țara, grație a două proiecte curajoase: “Laboratorul de Șosete” și “Farmacia de Detergent”. Antreprenorul i-a îndemnat pe toți cei care vor să își construiască o afacere să fie simpli, loiali și le-a spus că primul pas pentru ca un business să funcționeze este să îl promovezi. De asemenea, Emi GAL – Antreprenor Tech și Biohacker, Cosmin Georgescu (ClusterPower) și  Rahaf Faroush, una dintre cele mai mari personalități din lumea antropologiei digitale, au fost prezenți la eveniment.

Rahaf Faroush este recunoscută la nivel mondial ca o figură emblematică în domeniul antropologiei digitale. A devenit cunoscută datorită publicării a trei cărți de succes: „Yes We Did: An Insider’s Look at How Social Media Built the Obama Brand”, „The Decoded Company: Know Your Talent Better Than You Know Your Customers” și cea mai recentă lucrare a sa- „Hustle & Float”, care propune o perspectivă provocatoare: „Fă mai mult. Muncește mai puțin”.

IQ Digital Summit a ajuns la Craiova

În foaierul Teatrului Național au fost prezentate diverse dispozitive digitale, construite de copii, care facilitează viața de zi cu zi a omului. „Code Kids” este o componentă a Fundației „Progress” și a expus o cutiuță inteligentă, menită să reamintească unui om să își ia pastila , printr-un sistem de conectare wireless, care înregistrează orele la care s-au luat anterior medicamentele.

„Am decis să facem acest proiect, pentru că tehnologia este o soluție foarte bună pentru mai multe probleme. Ne-am gândit să facem acest lucru, fiindcă avem și noi bunici și nu putem să îi supraveghem de fiecare dată să își ia pastilele. A durat aproximativ o lună să realizăm această cutie, dar nu a fost în starea actuală. Pentru început am mers cu ea la un  târg regional de științe, după care ne-am calificat la faza națională și am îmbunătățit-o”, a declarat Eduard Petcu, Code Kids.

Fundația „Progress” vizează proiectele de impact social și pune mare accent pe importanța dezvoltării oamenilor și a societăților lipsite de posibilități.

„Code kids” este un program care a început în anul 2017, pentru că ne-am dat seama că este o problemă, mai ales în mediul rural, unde copiii nu au la fel de multe oportunități, precum ai cei din mediul urban. Am făcut acest program care să fie gratuit, l-am găzduit în biblioteci și luăm copiii cu un nivel de informație 0, iar la finalul celor doi ani de lucru, reușim să-i facem să construiască roboți de mici dimensiuni, sere inteligente, stupi inteligenți, bărci care să adune gunoaiele din râuri, etc. Noi ne bazăm foarte mult pe producerea unui pact local”, a spus Narcis Lunceanu, manager proiect Fundația „Progress”.

Lasă un comentariu