Marcel Ciolacu: „Descurajez şi trebuie să descurajăm abuzul de concedii medicale nejustificate”

0
113

sursă foto: facebook Marcel Ciolacu

Joi, premierul Marcel Ciolacu a declarat că va elabora o „foaie de parcurs” pentru gestionarea situațiilor concediilor medicale pentru pacienții cu boli grave și femeile însărcinate, în colaborare cu ministrul Sănătății și cel al Finanțelor.

,,Vreau, de asemenea, să stabilim astăzi cu domnul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, şi cu domnul ministru al Finanţelor o foaie de parcurs în privința rezolvării situaţiilor concediilor medicale pentru pacienţii cu boli grave şi femeile însărcinate. Descurajez şi trebuie să descurajăm abuzul de concedii medicale nejustificate, însă este nevoie şi de o clarificare legislativă în sprijinul celor aflaţi în situaţiile în care acest tip de concediu este obligatoriu” , a declarat Marcel Ciolacu, în şedinţa de Guvern.

Miercuri, Alianța Pacienților Cronici din România a cerut Parlamentului și Guvernului să revină asupra deciziei de a taxa cu 10% toate concediile medicale, inclusiv cele pentru bolile cronice, afecțiunile acute, concediile de maternitate, concediile medicale pentru îngrijirea copilului bolnav și cele primite în caz de accident.

Conform unui comunicat AGERPRES,  impunerea unei taxe de 10% asupra concediilor medicale ,,pune o presiune nejustificată” pe bolnavii cronici.

,,Niciun bolnav cronic nu alege când să se îmbolnăvească şi când să se interneze în spital. Boala cronică de orice fel are o evoluţie naturală care nu se supune deciziilor arbitrare ale autorităţilor. Rugăm Parlamentul şi Guvernul României să anuleze taxarea cu 10% pentru toate concediile medicale, atât pentru bolile cronice, cât şi pentru afecţiunile acute, concediile de maternitate, concediile medicale pentru îngrijirea copilului bolnav, concediile medicale datorate unor accidente.

Dacă Guvernul consideră că se abuzează de concediile medicale, să declanşeze investigaţii care să identifice şi să pedepsească abuzurile. Nu pot fi pedepsiţi toţi românii, doar pentru că nu au fost identificaţi cei care abuzează de concediile medicale” , susţine sursa citată.

sursă foto: facebook Marcel Ciolacu

Lasă un comentariu