Produse expirate, prețuri greșite și alimente mucegăite într-un lanț de magazine din țară

0
92

sursă foto: ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut, în a doua jumătate a lunii ianuarie a acestui an, o vizită „de control” în magazinele lanțului Mega Image din țară. Mai bine de 230 de unități au fost controlate, în urma verificărilor fiind găsite nereguli serioase.

Printre probleme se regăsesc alimente cu pete și mucegai, produse expirate, produse preambalate, care prin cântărire s-a dovedit că au o altă cantitate decât cea inscripționată pe ambalaj, produse din carne cu acumulare de lichid în ambalaj, nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor.

Nici la capitolul igienă nu stăm mai bine. Comisarii ANPC au dat cu ochii de cuptoare și spații de depozitare murdare, agregate frigorifice deteriorate, zone cu vopsea exfoliată, urme de rugină, dar și chedere rupte.

Au fost scrise 485 de amenzi în valoare de 5,1 milioane lei, au fost date 99 de avertismente, în 17 magazine au fost oprite temporar serviciile, iar pentru nouă locații s-a propus închiderea temporară, până la șase luni. Pe ușile a altor opt spații comerciale s-a pus lacătul pentru o perioadă cuprinsă între șase și 12 luni.

„Nu știu cum se pronunță într-o belgiană pură, dar mesajul în română ar fi: Respectați-ne! Mi-ar plăcea ca produsele care sunt prezente pe rafturile magazinelor Mega Image din România să ajungă, pentru o perioadă mai lungă, și în țara de origine a operatorului economic, pentru a vedea care este reacția consumatorilor de acolo. Cred că habar nu au că există portocale cu bube și mandarine-boabe la hectar”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Lasă un comentariu