România scrie istorie la EURO 2024. Tricolorii merg în optimi, după 1-1 cu Slovacia

0
95
Sursa Foto: Facebook Echipa națională de fotbal a României

România scrie istorie la EURO 2024, după ce reușește să câștige cea mai echilibrată grupă de la turneul final.

Naționala antrenată de Edi Iordănescu a reușit să închidă gura tuturor contestatarilor, după ce a adunat 4 puncte în grupa din care a făcut parte. Ultima partidă din grupă a fost una crucială pentru tricolori, deoarece în cazul unei înfrângeri, băieții ar fi fost eliminați de la turneul final.

România scrie istorie la EURO 2024. Tricolorii merg în optimi, după 1-1 cu Slovacia

Prima repriză a început în forță pentru tricolori, deoarece în minutul 10, Andrei Rațiu și Ianis Hagi au avut posibilitatea de a deschide scorul, însă jucători poziționați pe flancul drept nu au reușit să înscrie. 14 minute mai târziu, naționala a fost surprinsă de o centrare a lui Kucka, iar Duda a reușit să trimită balonul în poarta apărată de Florin Niță. Timp de 13 minute România a fost eliminată, de la Euro, Însă după un penalty scos de Ianis Hagi, speranța a revenit pe chipul suporterilor români.

Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Răzvan Marin care a devenit cel mai bun marcator din istoria României la Campionatul European, alături de Bogdan Stancu, ambii cu 2 goluri. În finalul reprizei, Denis Drăgus ar fi putu să marcheze, însă atacantul a trimis pe lângă poartă, alegând să șuteze, având 2 variante de pasă.

În repriza secundă nu au mai existat goluri, însă au fost peste 6 schimbări, dar și 3 cartonașe galbene. Edi Iordănescu nu a scăpat nici el de sancționare, primind cartonașul galben în minutul 55. Florin Niță a fost crucial pentru români, în ambele reprize, deoarece portarul a avut câteva intervenții, care i-au ținut în cărțile calificării pe jucătorii români.

Echipele de start

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R.Marin, M. Marin, Stanciu – Ianis Hagi, Drăguș, Coman
Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu, Alibec, Bîrligea, Cicâldău, Man, Mihăilă, Mogoș, Nedelcearu, Olaru, Pușcaș, Racovițan, Rus, Sorescu, Șut
Selecționer: Edi Iordănescu

Slovacia: Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Duda, Lobotka, Kuka – Skranz, Strelec, Haraslin
Rezerve: Benes, Bero, Bozenik, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Ravas, Rigo, Rodak, Sauer, Suslov, Tupta
Selecționer: Francesco Calzona

Lasă un comentariu