Săptămâna debutează cu temperaturi record pentru luna aprilie: Meteorologii prevăd cea mai călduroasă zi de 1 aprilie din ultimii ani

0
175
Săptămâna debutează cu temperaturi record pentru luna aprilie
Săptămâna debutează cu temperaturi record pentru luna aprilie

SURSA FOTO: romanialibera.ro

Săptămâna debutează cu temperaturi record pentru luna aprilie. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarea săptămână, intervalul 1 – 7 aprilie 2024. Potrivit specialiștilor, prima săptămână din aprilie va aduce temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Meteorologii încadrează ziua de 1, la statutul de cea mai călduroasă zi de aprilie din ultimii ani.

„În prima zi din luna aprilie vremea va fi deosebit de caldã în aproape toatã ţara, astfel că valorile termice vor fi cu 12…15 grade peste normalul perioadei din calendar. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, cu cele mai scăzute valori în deltã şi pe litoral.

De marți înnorãrile se vor accentua în jumãtatea vesticã a ţãrii, unde pe arii extinse vor fi averse însemnate cantitativ, iar la munte va fi lapoviţã sau mãzãriche, însoţite pe alocuri de descãrcãri electrice. Ploile vor fi însoțite de intensificãri ale vântului, iar temperaturile vor fi în ușoară scădere”, au explicat specialiştii ANM. 

În prima săptămână din aprilie, vremea în Craiova se anunță variată.

În primele zile, se prognozează cer acoperit de nori și posibile ploi ușoare, cu temperaturi relativ scăzute, în jur de 10-15 grade Celsius. Totuși, spre sfârșitul săptămânii, se anticipează o îmbunătățire a vremii, cu apariția soarelui și creșterea temperaturilor, care pot atinge chiar și 20 de grade Celsius în timpul zilei.

În paralel, pentru aceeași perioadă, se prevăd condiții meteorologice diverse în Craiova. Temperaturile vor oscila, în general, între 20°C și 25°C, oferind un început de lună plăcut și însorit. Cu toate acestea, există șanse pentru apariția unor averse scurte și ploi ușoare, mai ales spre mijlocul săptămânii, când cerul va fi predominant noros.

Lasă un comentariu