,,Tâmpita pământului! Mi-ai lipsit o săptămână și te-a apucat vânzoleala!”. Apelativele unei învățătoare pentru elevii săi

0
193
Apelativele unei învățătoare pentru elevii săi
Apelativele unei învățătoare pentru elevii săi

Sursa imagine: https://www.replicaonline.ro/
A fost descoperită o înregistrare șocantă cu o învățătoare, în care aceasta își jignește elevii, folosind cuvinte precum „urâți”, și „tâmpiți”. Înregistrările, publicate online de Ziarul Amprenta, au creat o reacție puternică în comunitate și au determinat demararea unei anchete de către poliție pentru purtare abuzivă. În ciuda demisiei învățătoarei, autoritățile continuă să monitorizeze situația. Să ia măsuri corespunzătoare pentru asigurarea unui mediu educațional sigur și respectuos pentru toți elevii.

Conform relatărilor din înregistrări, învățătoarea de la Școala 43 din municipiul Constanța folosește un limbaj violent și discriminatoriu în adresa elevilor săi. Aceasta îi întreabă pe copii retoric: „Ce fel de părinți ai tu?! Ce fel de mamă ?!”. De asemenea, le impune pedepse umilitoare, cum ar fi trimisul la „colțul de rușine la tablă”. O elevă este numită „tâmpită”, într-o afirmație extrem de insultătoare :”Tâmpita pământului! Mi-ai lipsit o săptămână și te-a apucat vânzoleala !”.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța a fost informată cu privire la această problemă la sfârșitul lunii ianuarie. Ei au intervenit imediat, inițiind o anchetă disciplinară și solicitând sprijinul altor instituții, precum Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Centrul Județean pentru Resurse și Asistență Educațională Constanța. În paralel, înregistrările au fost puse la dispoziția poliției pentru a facilita investigația.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au confirmat că învățătoarea este acum subiect de investigație pentru purtare abuzivă. Agenții au fost alertați inițial în legătură cu presupusele agresiuni fizice asupra unei eleve de șapte ani. A fost deschis un dosar de cercetare penală în acest caz.
În ciuda demisiei învățătoarei, autoritățile continuă să monitorizeze situația și să ia măsuri corespunzătoare pentru asigurarea unui mediu educațional sigur și respectuos pentru toți elevii.

Lasă un comentariu