Târg caritabil de Crăciun pentru copiii diagnosticați oncologic

0
99

Târgul caritabil de Crăciun ,,What’s your superpower this Christmas?” a avut loc vinerea aceasta, la Hotel Restaurant „Royal”, din Craiova. Evenimentul, organizat de Asociația ,,Dincolo De Azi”, în colaborare cu Departamentul de Studii Anglo-Americane și Germane al Facultății de Litere, din cadrul Universității din Craiova, a întrunit zeci de voluntari, deveniți “comercianți” pentru o cauză nobilă. Este vorba despre strângerea de fonduri pentru copiii diagnosticați oncologic și mamele acestora.

Cu acest ajutor, copilașii vor avea parte de ședințe de psihoterapie, menite să-i încurajeze să depășească această etapă deloc ușoară prin care trec. Cu ajutorul terapiei de specialitate, micuții vor reuși să înțeleagă mult mai bine ce se întâmplă cu ei și să perceapă mai clar procesul de vindecare. 

,,Comercianții” și-au arătat abilitățile și au adus diferite bunătăți, dar și decorațiuni confecționate manual pentru cei care au fost dispuși să doneze. 

,,Am venit împreună cu colegii mei să vindem produsele pe care le-am făcut acasă. Avem tot felul de produse de panificație, brioșe, salam de biscuiți, turtă dulce, inclusiv decorațiuni pentru brad”, declară Cristina Iordache, studentă la Facultatea de Litere

Studenții au fost foarte încântați că pot ajuta într-o oarecare măsură și s-au simțit extraordinar datorită acestui fapt. 

,,Este un sentiment înălțător, ne simțim onorați că avem ocazia să facem și noi un bine în preajma sărbătorilor”, a adăugat tânăra.

De la un con de brad, la un adevărat eveniment caritabil 

,,Ideea târgului a pornit la începutul anului 2019, când adunând în Parcul Romanescu conuri de brad pentru Craciunul care urma să vină, i-am auzit pe copiii cu care eram spunând că ar vrea să facă o tarabă, unde să vândă toate ornamentele pe care le facem pentru Craciunul acesta”, declară Elena Butoescu, Conferențiar Universitar Doctor în cadrul Departamentului de Studii Anglo-Americane și Germane, al Facultății de Litere a Universității din Craiova. 

Târgul caritabil de Crăciun, devenit tradiție

,,Acest târg caritabil este deja o tradiție a Asociației Dincolo de Azi. În fiecare an, îl organizăm în sprijinul copiilor de la oncopediatrie și neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova”, declară Georgiana Băiașu, președintele asociației „Dincolo de Azi”. 

„Târgul are ca scop un program de psihoterapie, care este dedicat copiilor” 

„Anul acesta, târgul are ca scop un program de psihoterapie, care este dedicat copiilor cu afecțiuni oncologice și părinților acestora. Este foarte important să organizăm astfel de târguri, să ne implicăm în comunitate, deoarece este un mesaj important că noi suntem unii lângă alții și ne ajutăm, atunci când este nevoie” a spus Georgiana Băiașu. 

Asociația “Dincolo de Azi” este un proiect care dorește să susțină copilașii diagnosticați oncologic, dar și pe părinții lor prin diferite activități și evenimente caritabile. Conform organizatorilor, în urma donațiilor, s-a strâns suma de 30.576 lei.

 

Lasă un comentariu