Tentativă de omor calificat în Băilești: Un bărbat a fost arestat preventiv după un atac violent

Un bărbat a fost arestat preventiv după un atac violent

0
160
Sursa foto: CVL.PRESS

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dolj, pe 17 iunie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Băilești au fost alertați de un bărbat din localitate, care a raportat că tatăl său, în vârstă de 48 de ani, a fost atacat și grav rănit de un alt bărbat în extravilanul orașului.

În urma agresiunii, victima a fost transportată de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Suferind răni serioase în zona cotului mâinii stângi și a capului, cauzate de un obiect tăietor-înțepător.

Procurorul dispune reținerea agresorului pentru 24 de ore

Inițial, cazul a fost investigat sub suspiciunea de lovire sau alte violențe. Cu toate acestea, pe măsură ce ancheta a progresat și au ieșit la iveală detalii despre aceasta tentativă de omor calificat în Băilești, încadrarea juridică a fost modificată la tentativă de omor calificat.

Dosarul a fost preluat de un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Iar investigațiile sunt desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea directă a procurorului de caz.

Ancheta a stabilit că incidentul a izbucnit spontan, în timpul unui conflict între cei doi bărbați. Agresorul, în vârstă de 37 de ani, l-a atacat pe cel de 48 de ani, provocându-i răni grave. Acestea au necesitat intervenția medicală de urgență.

„În baza probatoriului administrat, în cursul zilei de 18 iunie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reţinerea bărbatului de 37 de ani, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor calificat, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. În cursul zilei de ieri, 19 iunie, cel în cauză a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile”, arată IPJ Dolj.

Aceasta tentativă de omor calificat în Băilești a șocat comunitatea locală din Băilești. Subliniind încă o dată necesitatea unor măsuri stricte pentru prevenirea și combaterea actelor de violență.

Lasă un comentariu