To make or to remake? Interviu, în exclusivitate, cu Andrei Bănuță despre colaborările cu Andra și DOMINO

0
61
sursă: Facebook

Este 30 noiembrie, ziua în care îi sărbătorim pe toți cei, ce poartă numele Andrei, Andreea, dar și derivate din acestea. Conform Euronews Culture, în topul celor mai populare prenume de băieți, folosite în România, se află Andrei și Alexandru. Printre sărbătoriți, se numără și multe vedete, care astăzi își serbează onomastica. Cu ocazia aceasta, ne-am gândit să vorbim cu Andrei Bănuță, tânărul care la doar 24 de ani, a cunoscut succesul. Printre premiile câștigate se numără și Premiul Radar de Media pentru melodia anului, „Nu m-am gândit la despărțire”, pe care a lansat-o alături de artista Andra. Despre cum își sărbătorește ziua numelui anul acesta, cea mai recentă piesă lansată, dar și despre colaborări viitoare, aflăm chiar de la el, în cele ce urmează.

RealPress: Ce faci de ziua numelui tău, anul acesta?

Andrei Bănuță: Anul acesta am o repetiție generală pentru concertul on-line de colinde pe care îl voi susține pe 6 decembrie. Colegii mei n-au putut în nicio altă zi, așa că vom petrece aproximativ zece ore, repetând cu toată lumea implicată în proiect. Este muncă, dar, cu siguranță, o să fie și distracție. Colegii mei sunt și prietenii mei, iar acest lucru este un mare avantaj pentru mine.

RealPress: Cum a luat naștere cea mai recentă piesă a ta, respectiv „Afară plouă”, în colaborare cu DOMINO?

Andrei Bănuță: Am mai lucrat cu DOMINO înainte, este un băiat foarte talentat. Am simțit că piesa asta are ceva special și m-a emoționat foarte tare. Când eram mic și ascultam melodia originală, nu înțelegeam însemnătatea ei. Mai târziu, mi-am dat seama că, dacă „ciulești” puțin urechile și asculți cu atenție, ceea ce spune melodia asta nu e prea diferit de ce se întâmplă în zilele noastre. Și acum oamenii se văd, relațiile imposibile există, oamenii se plac, numai că în prezent, nu se întâmplă într-un colț de cafenea, ci într-un colț de club. Oricum, toată muzica asta e mare parte din mine. Eu am crescut cu melodiile astea, „Nu m-am gândit la despărțire” e piesa preferată a tatălui meu. Piesa pe care am lansat-o acum, „Afară plouă”, este o piesă pe care eu am auzit-o obsesiv, când eram mic, la mine în casă. Pentru că, „bătrânii mei”, așa le spun eu părinților mei, ascultau piese vechi, asta ascultam și eu acasă, nu AC/DC sau Eminem. Ascultam Aurelian Andreescu, Mădălina Manole, Laura Stoica, Marina Voica, Dan Spătaru, despre care generația mea nu știe foarte multe lucruri. De fapt asta făceau părinții mei, îmi arătau cum au sunat tinerețile lor.

RealPress: Ai adus vorba de piesa „Nu m-am gândit la despărțire”, piesă care a avut un real succes. Cum te-ai gândit să lansezi acest cântec și la colaborarea cu Andra?

Andrei Bănuță: Adevărul este că începuse trendul acesta cu „remake-urile”, iar piesa asta o aveam de foarte mult timp. O aveam de un an jumătate, piesă pe care, inițial, o făcusem singur, filmasem și videoclipul tot singur, fiindcă Andra nu era în discuții la vremea aia. Cumva m-a ajutat Dumnezeu, Andra a auzit piesa, m-a sunat și mi-a zis: „Vin și eu un pic să trag pe piesa asta, că-mi place mult!”. A venit, a tras vocea, în urmă cu un an jumătate, dar după aceea nu s-a mai întâmplat nimic. Ea avea alte lansări, dar eu, bineînțeles că mi-aș fi dat orice lansare la o parte, ca să scot o piesă cu Andra. Acum, să fim serioși, e Andra, totuși. Poate ei îi veneau alte piese mai „mișto” decât asta, dar eu am zis că tot e trendul ăsta acum și mă gândeam „bă, dacă femeia se răzgândește și nu mai vrea să lansăm”.

RealPress: În noaptea de Revelion te auzim undeva, ai vreun concert?

Andrei Bănuță: Da, de Revelion suntem la Roman și la Iași. Abia aștept, mie îmi place și sunt obișnuit cu asta. Eu cânt în seara de Revelion de când eram mic, de pe la 14 ani. Am cântat mult când eram copil, la evenimente, la nunți, atât muzică ușoară, cât și muzică populară.

Real Press: Pregătești noutăți muzicale pentru acest sfârșit de an sau pentru anul viitor?

Andrei Bănuță: Voi lansa o piesă în decembrie, este o piesă solo, care mie îmi place „de înnebunesc”. Este o piesă de distracție. Iar pentru anul viitor, am o mulțime de piese și colaborări „mișto”.

Lasă un comentariu