Top 5 anime-uri pentru începători

0
608
Sursa imaginii: Japan Nakama

Anime-ul a devenit rapid una dintre cele mai populare forme de divertisment din lume. Făcând-i, în mod natural, pe mulți să se întrebe care sunt cele mai bune anime pentru începători. Mediul are o istorie lungă și plină de povești, cu unele seriale destul de dificil de introdus pentru spectatorii noi, din cauza referințelor la alte anime, diferențe culturale și ciudațenii create de media. Multe seriale anime populare sunt, de asemenea, foarte lungi, care au peste 1.000 de episoade în acest moment.
Cea mai bună strategie pentru noii fani este să încerce una sau două serii din fiecare gen pentru a-și forma o părere și pentru a-și da seama ce gen îi atrage. Astăzi vă voi prezenta câteva din anime-urile recomandate pentru începători.

Death Note

Sursa imaginii: Twitter / X

Pentru iubitorii de mister, ,,Death Note” este o serie manga japoneză, scrisă de Tsugumi Ohba și ilustrată de Takeshi Obata, cu o adaptare de 37 de episoade. Povestea îl urmărește pe Light Yagami, un geniu licean, care descoperă un caiet misterios ce îi oferă utilizatorului capacitatea supranaturală de a ucide pe oricine, al cărui nume este scris în paginile sale. Serialul se concentrează în jurul încercărilor ulterioare ale lui Light de a folosi caietul pentru a efectua un masacru, la nivel mondial, pe indivizii pe care el îi consideră imorali și pentru a crea o societate fără crime, folosind pseudonimul unui vigilant, asemănător unui zeu, numit „Kira”. Însă un grup operativ de elită al poliției japoneze, condus de enigmaticul detectiv ,,L” realizează că ceva ciudat se întâmplă în Japonia, așa că încearcă să descopere cine este acest ,,Kira”.
Scriitorul Tsugumi Ohba spune că nu a avut în minte o temă specială pentru ,,Death Note”, totuși acesta a sugerat că: „Toți oamenii vor muri în cele din urmă, așa că să dăm totul cât timp suntem în viață”. Într-o lucrare din 2012, autorul Jolyon Baraka Thomas a caracterizat ,,Death Note” drept un thriller psihologic lansat, în urma atacului de la metroul din Tokyo din 1995, spunând că anime-ul examinează tendința umană de a se exprima prin culte „horifice”.


One-Punch Man

Sursa imaginii: Wallpaperforu

,,One-Punch Man” este un anime plin de acțiune și comedie, care te va face să râzi chiar și în mijlocul unei bătălii serioase.
Personajul nostru principal, Saitama, a început să fie un erou doar pentru distracție. După trei ani de antrenament „special”, a devenit atât de puternic, încât putea învinge adversarii dintr-o singură lovitură.
Alături de Genos, credinciosul său discipol cyborg, Saitama este gata să-și înceapă îndatoririle oficiale, în calitate de erou profesionist, lucrând cu ,,Asociația Eroilor”.
Cu toate acestea, frecvența aparițiilor monștrilor este în creștere și pare din ce în creștere, iar cum Saitama nu poate fi în toate locurile deodata, mulți eroi cu puteri diferite și unii chiar și cu un aspect hilar, își fac apariția și ne oferă niște lupte care captivează privirea oricărui spectator.
One a scris versiunea originală manga webcomic la începutul anului 2009. În iunie 2023, au fost lansate 28 de volume. O adaptare anime, produsă de Madhouse, a fost difuzată în Japonia, din octombrie până în decembrie 2015. Un al doilea sezon, produs de J.C.Staff, a fost difuzat din aprilie până în iulie 2019. Sezonul al 3-lea este încă în producție.

Demon Slayer

Sursa imaginii: Twitter / X


Vrei multă acțiune, emoție și o animație care să te lase cu gura căscată? Atunci trebuie să încerci ,,Demon Slayer”. O serie manga japoneză, scrisă și ilustrată de Koyoharu Gotouge. A fost serializat în revista de manga shōnen a lui Shueisha Weekly Shōnen Jump, din februarie 2016 până în mai 2020, cu capitolele sale colectate în 23 de volume.
Anime-ul ni-l prezintă pe Tanjiro Kamado, un băiat care locuiește cu familia sa în munți.

După moartea tatălui său, el a devenit susținătorul familiei și călătorea adesea pe jos până în satul din apropiere pentru a vinde cărbune ca să își poată hrăni familia. Într-o zi, pe când se întorcea din acest sat, Tanjiro are un șoc, acesta își descoperă familia într-o baltă de sânge, mai puțin sora lui, Nezuko, ea este singura supraviețuitoare a incidentului.

Dar aceasta supraviețuise doar pentru că fusese transformată în demon, un demon care încă arăta în mod surprinzător semne de emoție și gândire umană. Din acea zi scopul acestuia a fost să omoare demonul care i-a omorât familia, și să o transforme pe Nezuko înapoi în om. O adaptare de televiziune anime cu 26 de episoade, produsă de Ufotable, a fost difuzată din aprilie până în septembrie 2019, fiind urmat de încă 2 sezoane și două filme, sezonul 4 fiind încă în producție. Atât manga, cât și adaptarea sa anime au primit aprecieri din partea criticilor.

Kuroko no Basket

Sursa imaginii: ComicBook.com


Pentru pasionații de sport ,,Kuroko no Basket” este anime-ul perfect, o serie manga sportivă japoneză, scrisă și ilustrată de Tadatoshi Fujimaki. A fost serializat în revista de manga shōnen a lui Shueisha Weekly Shōnen Jump, din decembrie 2008 până în septembrie 2014.
Acest anime spune povestea unei echipe de baschet de liceu, care încearcă să ajungă la turneul național. Avem parte de un plot twist, fiecare echipă din acel turneu avea câte un jucător cu câte o putere supranaturală. Cu toate acestea, echipa noastră nu renunță până nu dă tot ce poate, iar în felul acesta ne este oferit de fiecare dată, un meci pe cinste. O adaptare de televiziune anime de către Production I.G, ce a fost difuzată timp de trei sezoane, din aprilie 2012 până în iunie 2015. O continuare manga, Kuroko’s Basketball: Extra Game, a fost serializată în Jump Next! din decembrie 2014 până în martie 2016. O adaptare de film anime a manga Kuroko’s Basketball: Extra Game a avut premiera în martie 2017.

Spy x Family

Sursa imaginii: YouTube

Dorești ceva la care să te poți uita cu toată familia ? ,,Spy x Family” este răspunsul, o serie manga japoneză, scrisă și ilustrată de Tatsuya Endo. Povestea acestui anime ne prezintă un spion pe nume Loid, care trebuie să își formeze o familie, cu scopul îndeplinirii unei misiuni.
Acesta trebuie să fie foarte precaut în alegerea membrilor familiei sale, pentru că nu trebuie să-și dezvăluie identitatea de spion, însă ce nu știa acesta este că fetița pe care o adoptă de la orfelinat poate citi gândurile oamenilor, iar soția pe care și-o alege este de fapt un asasin secret, un scenariu ce stârnește cu adevărat curiozitatea fanilor.
Un film anime, intitulat ,,Spy x Family Code: White”, va fi lansat în cinematografele din Japonia în decembrie 2023 și sperăm că până în 2024 va fi difuzat și în cinematografele din România. Serialul a primit aprecieri universale, fiind lăudat pentru povestiri, comedie, personaje, actorie vocală, scene de acțiune și opere de artă.

Lumea animației japoneze are multe de oferit fanilor oricărui gen literar sau cinematografic, oferind un apel larg pentru orice spectator, anime-ul este mai bogat și mai divers ca niciodată, orice spectator care este gata să încerce anime pentru prima dată, are de unde alege.

Lasă un comentariu