Ultimul strigăt al libertății. ,,Attack on Titan” – Finalul

0
105

sursa imaginii:IMDb

Sâmbătă, 5 noiembrie, a avut loc premiera episodului final al adaptării anime „Attack on Titan” pe ,,Crunchyroll” și ,,Hulu”, punând capăt unei povești captivante care a început în anul 2013. După un deceniu de existență, trecând prin două studiouri de animație diferite, anime-ul ,,Attack on Titan” a luat sfârșit.

Culminând cu un episod de 85 de minute care a adus viață ultimelor capitole manga, viziunea lui Hajime Isayama a fost surprinsă într-o manieră demnă de admirat de către studiourile ,,WIT” și ,,MAPPA”. Animația a primit nota 9.0 pe site-ul ,,IMDb”, după ce aproape 60% din persoanele care au votat au acordat nota 10.

,,Attack on Titan” este considerat o capodoperă, care începe ca o poveste simplă de supraviețuire și răzbunare, acesta aducând mai multe răsturnări și călătorii în timp, dar care abordează și subiecte mai controversate, precum politica si rasismul. Ceea ce a început ca o poveste palpitantă, dar relativ simplă, despre un băiat care caută să o răzbune pe mama sa, a evoluat rapid într-o epopee de război cu manieră de genocid. Schimbarea de ton a anime-ului a făcut ca personajul principal, Eren Yeager, să treacă de la protagonist la antagonist pentru a-și atinge singurul scopul: libertatea sa și a prietenilor săi.

Ce premii a primit?

sursa imaginii: Reddit

Manga, prezentând o colecție de 34 de volume, a reușit să vândă peste 120 de milioane de exemplare în toată lumea, ceea ce o plasează printre cele mai de succes serii manga din toate timpurile. Pe lângă succesul în rândul fanilor, seria a fost premiată de-a lungul timpului cu diferite premii, printre care: ,,Harvey Award”,  ,,Kodansha Manga Award” și ,,Attilio Micheluzzi Award”. Potrivit ,Anime News Network”,  este primul proiect în limba non-engleză care apare în topul ,,Global TV Demand Awards”.

De-a lungul anilor, multe schimbări subtile din anime i-au lăsat pe unii fani să creadă că va exista un final complet diferit față de cel din manga. În timp ce concluzia seriei anime a rămas fidelă  în cea mai mare parte, au existat însă câteva detalii care nu au trecut neobservate de cei care s-au conectat la final.

Ce schimbări au survenit?

Printre cele mai notabile schimbări se numără dialogul dintre Eren și Armin, cu privire la decizia acestuia și realitatea acțiunilor sale. Cititorii manga au fost sceptici cu privire la aprecierea lui Armin față de războiul provocat de Eren. Într-un panou care i-a încântat pe majoritatea cititorilor, Armin a spus: „Îți mulțumim că te-ai transformat într-un criminal în masă de dragul nostru”.

Imediat după lansarea capitolului final, creatorul Isayama și-a exprimat regretul față de această linie de dialog, admițând că intenția acelor cuvinte nu a apărut așa cum sperase. Reacția a fost bruscă și negativă, ducând la schimbarea adaptării anime.

Finalul seriei, a fost în mare parte același cu finalul extins din manga, cu câteva mici modificări, așa că oamenii care au citit manga și cei care au vizionat doar anime-ul vor avea reacții similare la concluzia sa.

sursa imaginii: YouTube

Lasă un comentariu