Zile de foc pentru Simona Halep. Săptămâna aceasta, tenismena află verdictul

0
96

sursă foto: facebook Simona Halep

Simona Halep a plecat către Elveția, în această dimineață, alături de echipa sa. Tenismena va trebui să vină cu dovezile care să ateste că este nevinovată, în  ceea ce privește consumul unui produs interzis, începând cu 7 februarie până pe 9 februarie.

Sportiva vrea să-i convingă pe cei care analizează cazul că nu a consumat cu bună știință acea substanță, ci un supliment, recomandat de antrenorul ei de la acea vreme, francezul Patrick Mouratoglou.

Simona Halep a declarat până acum, atât în procesul de la ITIA, cât și în aparițiile sale publice că roxadustatul a ajuns în corpul ei printr-un supliment cu colagen, care se pare că fusese contaminat.

Conform procedurii, în cazul apelurilor se ajunge la o decizie în trei luni, în funcție de importanța și complexitatea cazurilor, această regulă nefiind bătută în cuie însă.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TSA) este ultima instanță la care mai poate apela românca, sperând să primească un verdict favorabil. În caz contrar, fostul lider mondial (32 ani) a anunțat că se va retrage din sport.

sursă foto: Simona Halep

Lasă un comentariu